تاریخ : شنبه, ۱۱ آذر , ۱۴۰۲ 20 جماد أول 1445 Saturday, 2 December , 2023
0

کاشان در سایه مدیریت شهری مطلوب نباید با “ترافیک و آلودگی هوا” مواجه شود

  • کد خبر : 6420
  • ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۵
کاشان در سایه مدیریت شهری مطلوب نباید با “ترافیک و آلودگی هوا” مواجه شود

رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان، ناهمگون بودن‌ ساخت‌و‌سازها و تراکم نامتعارف در محدوده بافت تاریخی و مصوب کاشان را از مشکلات عمده عمرانی این شهر دانست.

به گزارش کاشان‌آنلاین، احمد دانائی‌نیا در “نشست‌ تخصصی خانه مهندس” با بیان این مطلب افزود: افزایش غیرمتعارف ساخت و سازهای پیرامون بافت تاریخی منطقی نیست و باید با تکیه بر برنامه‌ریزی و تمرکز بر توسعه پایدار، گسترش شهر را مدیریت کرد.

وی نمود و بروز دو کلید واژه «ترافیک» و «آلودگی هوا» را ادبیاتی نو در شهر کاشان خواند و اظهار داشت: کاشان در سایه مدیریت شهری مطلوب نباید با چنین موضوعاتی مواجه شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان تصریح کرد: ارتباط مهندسان و سازمان نظام مهندسی با حوزه های سه گانه طراحی، نظارت و اجرای ابنیه به منظور حفظ هویت فرهنگی کاشان و بافت تاریخی ارزشمند آن یک نیاز  ضروری است.

دانائی‌نیا با تاکید بر اینکه بافت تاریخی کاشان با بیش از ٩٠٠ هکتار بافت مصوب در مناطق ١، ۴ و ۵ شهری، جزو خاص‌ترین شهرهای ایران از نظر داشتن سرمایه فرهنگی است، گفت: کاشان دارای یکی از طولانی‌ترین بازارهای تاریخی جهان است و با عنایت به نقش حیاتی بازار کاشان، مصوب شد تا برای ساماندهی بخشی از این بازار، مبلغی بالغ بر ١۵٠ میلیارد ریال با مشارکت میراث فرهنگی و ستاد بازآفرینی شهری هزینه شود که خوشبختانه طرح های آن توسط میراث فرهنگی تهیه شده و به محض تخصیص اعتبار آماده اجرا خواهد بود.

وی با اشاره به تعامل اداره میراث فرهنگی با نظام مهندسی کاشان، همکاری جامعه معماری را با اداره حوزه های میراثی خواستار شد تا مشکلات مردم در خصوص تهیه طرح های ساختمانی در محدوده بافت تاریخی به حداقل ممکن برسد و از این طریق زمینه تهیه پروانه مرمت ساختمان های تاریخی فراهم شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان ورود افراد غیرمتخصص در بحث مرمت را یکی از آسیب‌های جدی وارده به این حوزه دانست و تأکید کرد: تغییر ذائقه مردم برای طرح خانه‌هایی متناسب با اقلیم تاریخی کاشان نیازمند برنامه‌ریزی جدی‌ است که بخش قابل توجهی از آن از طریق فرهنگ‌سازی و آموزش و ترویج قابل استحصال است.

دانائی‌نیا ساخت و سازهای محور گردشگری امیرکبیر را الگویی ناهمگون با روح فرهنگی و تاریخی شهر دانست و گفت: قرار نیست ثروت، مبنای ساخت و سازهای لجام گسیخته و مخالف مبانی شهر اسلامی-ایرانی-کاشانی باشد.

وی تصریح کرد: الگوی خانه‌هایی موسوم به “خانه محبوب” که چند سال قبل در محدوده بافت تاریخی کاشان با هدف تجلی زندگی قدیم در کالبدی جدید طراحی و اجرا شد، نشان داد که با تفکر و طراحی می توان به خلق طرح هایی بدیع دست زد تا علاوه بر رفع نیازهای کارفرما، با معماری زمینه انطباق بیشتری برقرار شود.

به گفتۀ رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان، در این خصوص مقرر شد تا طی فراخوانی که توسط نظام مهندسی کاشان صورت خواهد گرفت، مهندسان در حوزه‌های چهارگانه مرتبط، آمادگی خود را جهت همکاری با اداره میراث فرهنگی اعلام کرده و پس از برگزاری نشست‌های توجیهی، به کارفرمایان و متقاضیان معرفی شوند و بدین ترتیب، پروژه‌ها با سرعت، دقت و حساسیت بیشتری هدایت شود.

شهر کاشان در زمره ١۶٨ شهر تاریخی مصوب سال ١٣٩۴ شورای عالی شهرسازی و معماری کشور است و طبق آن، تمامی ساخت و سازها در محدوده های تاریخی مصوب باید با استعلام و تأیید قطعی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان باشد.

لینک کوتاه : https://kashanonline.com/?p=6420

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.