به گزارش کاشان آنلاین، عباس اعتماد فینی که پنج شنبه شب در نشست ارائه سطح علمی و بصری کتاب اهل کاشانم در هتل نگارستان کاشان سخن می گفت افزود: سیلک یعنی دانشگاه جهان و شایسته است تا در کنار این ودیعهی ارزشمند باستانی، یک دهکدهی پژوهشی با موضوع ایران شناسی ایجاد شود.
وی با تأکید بر این که کاشانِ ما پتانسیل های زیادی برای ارائه به ایران دوستان در سرتاسر جهان دارد به طرح چند پرسش پرداخت و یادآور شد: چرا باید برای تماشای یافته های بزرگانی مانند گریشمن و شهمیرزادی از سیلک، به موزه ایران باستان رفت و چرا نباید شاهد برگزاری جشن هشت هزارمین سالهگی سیلک، در این محوطه باستانی نباشیم؟
میراث بانِ ۸۵ سالهی سیلک کاشان گفت: من گرچه شاید در سطح آکادمیک سخنی برای ارائه ندارم اما ۲۸ سال در لایه های مختلف باستان شناسی فعالیت و تجربه کسب کردم، تجربه ای که می دانیم علم از آن به دست می آید و در دانشگاهها و مراکز علمی گسترش می یابد.
عباس اعتماد فینی با بیان این که ما تنها دو زیگورات در ایران – چغازنبیل و سیلک –داریم افزود: روند توجه و نظارت بر سیلک از سال ۵۷ عوض و این محوطه باستانی ارزشمند به نوعی رها شد و در ادامه شرایط به گونه ای شد که هر جای آن را که دقت می کنید فقط باید بر آن گریه کرد.
وی در عین حال تصریح کرد: ۸۰ سال پیش ما در ایران، باستان شناش بومی نداشتیم اما امروز در دنیا سربلندیم چون در دانشگاههای ما باستان شناس های جوان و پرشور و عاشق و دغدغهمندی مانند دکتر حسین زاده که امروز در سیلک خدمت می کنند، تربیت می شوند.