به گزارش کاشان آنلاین، مسعود عطارها در گفتوگویی اختصاصی با بیان این مطلب افزود: امروز در کاشان از بین حدود ۹۰ آبانبار که میراث گذشتگان ماست حدود ۳۵ آبانبار فعال است و ساکنان کاشان کماکان از آب شرب آنها البته با مکانیسمی آسان تر و غیر از روال گذشته استفاده میکنند.
وی با اشاره به این که دست کم از دوره صفویه بدین سو آبانبارها جزیی از عناصر مرکز محله در بافت شهری کاشان بودهاند یادآور شد: یکی از نیازهای کاشان از گذشته های دور به لحاظ قرارگرفتن اقلیمی در منطقه گرم و خشک،تامین آب شرب بوده که این مهم بر اساس علایق اعتقادی و شیعی مردم و همچنین باقیات الصالحات در گوشه گوشه بافت تاریخی کاشان به چشم میخورد.
دبیر کمیته سقایت و حفظ و احیای آب انبارهای تاریخی کاشان با تاکید بر ضرورت احیای آبانبارهای بیشتری به نسبت موارد فعلی تصریح کرد: با مشارکت جدیترِ نهادهایی مانند شهرداری، آبفا، اوقاف، میراث فرهگی و بهداشت علاوه بر بازآفرینی و استمرار چرخه حیات یک میراث کهن،آبانبارها در مواقع بحرانی مانند زلزله و حمله دشمن به عنوان شبکه معین آب شهری به کمک ساکنان شهر خواهند آمد.
مسعود عطارها همچنین با اشاره به ارزش میراثی آبانبارهای تاریخی کاشان افزود: از مجموع آبانبارهای تاریخی در کاشان، نزدیک به ۳۰ مورد دارای کتیبه، ماده تاریخ و نام و نشان بانی و برخی نیز مانند “آب انبار صباغ در بازار” علاوه بر این عناصر، دارای تزیینات زیبایی از اصول معماری در پیشخوان و سردر هستند که برای گردشگر بسیار جذاب است.
وی ادامه داد: آبانباری مانند “کوشک صفی” که با کتیبه از عصر صفویه در بافت تاریخی کاشان همچنان فعال است قطعا برای صنعت گردشگری به ویژه در حوزه بافت گردی واجد ارزش و اعتبار خواهد بود و به عنوان یک عنصر مهم و جذاب برای گردشگر خستهای که از بافت گذر میکند و از آب گوارای آن می نوشد، قطعا موضوع هیجانانگیزی است.
دبیر کمیته سقایت و حفظ و احیای آبانبارهای تاریخی کاشان یادآور شد: امروز اگر مسیر گذر سوریجان تا محله سرپله را یک محور “بافت گردی” و مسیر گردشگری جذاب در نظر بگیریم در این مسیر انواع و اقسام جاذبهها اعم از گذر، آبانبار، سیپک، تکیه، سقاخانه،کارگاههای شعربافی، خانه و مسجد تاریخی چشم گردشگر را خیره خواهد کرد.
عطارها در ادامه با اشاره به عزم مقام های مسئول شهرستان در بازآفرینی باقیماندۀ آبانبارهای بلااستفاده گفت: یکی از دلایل تلاش برای ورود مجدد این آبانبارها به چرخه ارائه آب شرب سالم به شهروندان توسعه بیش از پیشِ زندگی شهر در بافت های تاریخی و دیگری تامین آب شرب و سازگاری با بحران کم آبی است.