به گزارش کاشان آنلاین، رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشان در حاشیه این سرشماری با اشاره به مشارکت و همیاری برخی از سمنهای محیطزیستی و گروههای کوهنوردی در این برنامه گفت: هشت گروه پیادۀ سه نفره و چند گشت خودرویی از ۹ مسیر با حضور در ارتفاعات منطقۀ حفاظت شده قمصر و برزک نسبت به سرشماری و آماربرداری از گونههای وحشی شامل کَل و بز و قوچ و میش اقدام کردند.
اللهیار دولتخواه در بیان اهداف و نتایج این سرشماری یادآور شد: برآورد اطلاعات از تعداد گونههای جانوری باارزش منطقه و برنامهریزی جهت حمایت و حفاظت از آنها و کمک به استمرار نسلشان از اهداف این برنامه است.
وی منطقۀ حفاظت شدۀ قمصر و برزک را از باارزشترین و مستعدترین مناطق برای زیست گونههای مختلف جانوری دانست و یادآور شد: در این منطقه با وسعت ۶۰ هزار هکتار که سال ۸۷ به علت گردشگرپذیربودن شکارممنوع و سال ۸۹ منطقۀ حفاظت شده نام گرفت،گونههایی ازحیوانات نشخوارکننده و گوشتخوار و انواع پرندگان مختلفِ شکاری و گوشتخوارانی مانند کفتار، گرگ، شغال و گراز در کنار گونههای غالب منطقه اعم از قوچ و میش و کل و بز یافت میشود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست کاشان در ادامه از گونهای شاخص و ارزشمند از «پلنگ ایرانی» که سال قبل در منطقه برزک مستندنگاری شد و «گربه پالاس» که مستندهایی از حضور وی در منطقه ثبت شده به عنوان نشانههایی دیگر از کم نظیری این منطقۀ حفاظت شده نام برد.
دولتخواه همچنین در توصیهای به کوهنوردان،دوستداران محیط زیست و گروههای طبیعتگرد توصیه کرد از جداسازی برهها یا بزغالههایِ برۀ کوهی که پس از زادآوری توسط مادر در محلهایی نگه داشته میشوند خودداری کنند، زیرا مادر برای تهیه غذا به طور موقت آنها را در پناه بوته یا تختهسنگ پنهان میکند تا پس از چرا و خوردن غذا به آنها بپیوندد.