به گزارش کاشان آنلاین،مسعود عطارها در گفتوگویی با بیان این مطلب افزود: از مجموع ۷۲ آبانبار آبگیری شده،۳۸ مورد در بخش بافت قدیم شهر کاشان و مابقی در بخشها و مناطق اطراف مانند لتحر، فین، حسنآباد، راوند و .. در بخش ذخیرهسازی و توزیع آب شرب سالم فعال هستند.
وی با بیان این که معمولا آبانبارها در زمستان و بهار و طی دو بازه زمانی “دی ” و “فروردین و اردیبهشت” هر سال آبگیری میشوند یادآور شد: در سال ذخیرهسازیِ آبی ۴۰۰-۴۰۱ برای تامین آب ۷۲ آبانبار یادشده، ۳۱۶۰۰ مترمکعب آب استفاده و ۹۶۰ میلیون تومان نیز هزینه شده است.
دبیر کمیته سقایت شهرستان کاشان مرمت، احیاء، و فعالسازی آب انبارها را به ویژه در شهری تاریخی و دچار بحرانِ آب مانند کاشان ضرورتی مهم دانست و تصریح کرد: بازگرداندن هر چه بیشتر آبانبارها به کاربری و رونق فعالیت ذاتی آنها از جهت اهمیت به مواریث مذهبی و تاریخی و برجستهکردن یک عنصر به عنوان جاذبه گردشگریِ شگفتانگیز و هم به عنوان یک منبع ثابتِ ذخیرهسازی آب سالم در مواقع بحرانی(پدافند غیرعامل)،امری مهم است و باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
مسعود عطارها از آبفا، کمیته بحران شهرستان، شبکه بهداشت، اوقاف، میراث فرهنگی و خدمات موتوری شهرداری به عنوان نهادها و ارگانهای فعال در بخش نظارت و آبگیری آبانبارها (کمیته سقابیت) نام برد و گفت: هر چند این کمیته نهادینهکردن سیستم ثابت و پایدارِ تامین آب شرب از طریق یک زیرساخت سنتی اما با استفاده از تکنولوژی روز را پیگیری میکند،اما به نظر میرسد برای کاهش بروکراسی، چابکسازی و توسعه بیشتر این بخش، نظارت و اجرای این امر باید به صورت متمرکز به یک نهاد مانند آبفا به عنوان متولی اصلی و قطعی واگذار شود.
وی با قدردانی از همکاریها و تلاشهای مهدی جعفرزاده -مدیر دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب و فاضلاب کاشان-در امر توجه به آبانبارها به عنوان منابع استراتژیک ذخیره آب تصریح کرد: کاشان شهری گرموخشک و کمآب و نیازمند توجه بیش از پیش مدیریان شهرستان به آیندهنگری در بخش تأمین آب شرب و سالم در مواقع بحرانیست.
دبیر کمیته سقایت شهرستان کاشان همچنین با بازخوانی ایده احیاء و باززندهسازی آب انبارهای تاریخی کاشان در دهه ۷۰ افزود: نخستین بار سال ۷۴ در دوره مهندس امینیان به عنوان رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان و مشاور فرماندار، با دستور و پیگیری فرماندار وقت کاشان«کمیته حفظ و احیا و بهسازی آبانبارهای تاریخی-وقفی»ایجاد شد تا پس از سالهایی که احیای آب انبارها شکل مردمی داشت، این روند با نظارت دقیقتر و اصولیتر و با تخصیص اعتبار از سوی نهادهای دولتی پیگیری شود.