تاریخ : پنج شنبه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۲ 7 ربيع أول 1445 Thursday, 21 September , 2023
0

درویش: محل استقرار صنایع فولادی در سراسر دنیا، کنار دریاست/چرا باید به‌‌شکلی عجیب اکثر صنایع آب‌بر، در چند استان کم‌آب مانند اصفهان و یزد مستقر شود؟

  • کد خبر : 7242
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۶
درویش: محل استقرار صنایع فولادی در سراسر دنیا، کنار دریاست/چرا باید به‌‌شکلی عجیب اکثر صنایع آب‌بر، در چند استان کم‌آب مانند اصفهان و یزد مستقر شود؟

کویرشناس، کارشناس برجسته توسعه پایدار و کنشگر محیط زیست شامگاه پنج شنبه در کانون فرهنگی تربیتی بنی‌طبای آران و بیدگل با ابراز خوشوقتی از برجسته‌شدن موضوع محیط زیست در کشور گفت: بسیار جای امیدواری است که جامعه فراتر از مردم سالاری، بسرعت به سمت زیست سالاری در حال حرکت است و ادامه حیات جنگل ها و کوهها و تالاب ها و کویرها برایش ارزش دارد.

به گزارش کاشان آنلاین، محمد درویش که در همایش بررسی و تبیین خطرات و چالش های زیست محیطی منطقه بزرگ کاشان و پهنۀ کویری آران و بیدگل سخن می‌گفت افزود: افکار عمومی جامعه امروز ایران دریافته اند که حیات فقط انسان ها مهم نیست و ادامه حیات خودش بسته به ادامه حیات کویر لوت و تالاب گاوخونی و دریاچه ارومیه و زاینده رود و جنگل هیرکانی و حتی ادامه حیات انواع گونه های جانوری با ارزش است و بی شک چنین نگرشی نشانه بلوغ مردم است.

وی حفاظت از منابع جنگلی و کوهستانی را منجر به تاب آوری بیشتر دانست و یادآور شد: انسان هایی که چنین بینشی دارند ناخواسته به فرزندان خود می آمورند که برای فردای این مملکت باید دلسوز و دغدغه مند بود.

کارشناس برجسته توسعه پایدار و کنشگر محیط زیست، توزیع عادلانه اشتغال و خدمات و ثروت در اقصی نقاط کشور را از شعارها و آرمانهای انقلاب دانست و تصریح کرد: چرا باید بشکلی عجیب اکثر صنایع آب بر در چند استان کم‌آب مانند اصفهان و یزد مستقر شود اما در سیستان و بلوچستان که به دریا هم نزدیک است تا شعاع چند صدکیلومتری از یک منطقه، کارخانه و شرکت صنعتی مشاهده نمی‌کنید؟

درویش با تاکید بر اینکه نباید اجازه داد آران و بیدگل با استقرار و توسعه صنعت آب بر مانند فولاد درگیر بیماری ام اس شود افزود: سرزمین کاشان و آران و بیدگل بیمار است و نباید اجازه دهیم که درگیر استقرار صنعت آب برِ فولاد شود چرا که فولاد بعد از پتروشیمی آب برترین صنعت است.

وی با یادآوری اینکه، آران و بیدگل منطقه ای ارزشمند برای توسعه گردشگری است تصریح کرد: نباید اجازه گسترش فولاد در این منطقه را بدهیم زیرا در این صورت وارد یک معادله باخت باخت می شویم و اگر مدیران فولادکویر این سرزمین را دوست دارند در سیستان و بلوچستان اشتغال ایجاد کنند و ادامه توسعه صنعت خود را به سواحل جنوبی کشور ببرند.

کارشناس برجسته توسعه پایدار و کنشگر محیط زیست با هشدار مجدد درباره لزوم جلوگیری از توسعه صنعت به ویژه صنایع آب بر، مضر و آلاینده در آران و بیدگل گفت: نباید اجازه دهیم‌ نظام جمعیتی منطقه با مهاجرت کارگران غیر بومی به هم بخورد و در همین راستا سئوال این است که چرا باید از استانهای غربی کشور نیروی کار به سمت کاشان و آران و بیدگل مهاجرت کند؟

درویش با تاکید بر اینکه، خردمندانه ترین کار این است که پساب کاشان به سفره های آب زیرزمینی بازگردد خاطرنشان کرد: وحشتناک ترین فرونشست و فروچال ایران که به طول ۷۲ کیلومتر در دست طاهرآباد ایجاد شده، نتیجه برداشت‌های بی‌رحمانه و بی رویه از سفره های زیرزمینی و قطع ورود هزاران ساله ی سهم پسابها به آنهاست.

معاون پیشین سازمان حفاظت محیط زیست، با تاکید بر اینکه توسعه صنعت در آران‌ و بیدگل باید به سمت صنایع غیر آب‌بر هدایت شود افزود: محل استقرار فولاد در سراسر دنیا البته با رعایت تمامی ضوابط زیست محیطی در کنار دریاست.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی، توزیع صنایع آب بر در استان اصفهان هیچ توجیحی ندارد تصریح کرد: این استان در تنوع و توسعه صنایع آب بر در کشور رکورددار است.

کارشناس برجسته توسعه پایدار و کنشگر محیط زیست ادامه داد: ما دشمن کارآفرینی که دنبال افزایش تولید و اشتغال است نیستیم و صرفا میخواهیم از سرنوشت تلخ کبودرآهنگ، جازموریان، ارومیه، تالاب گاوخونی، حورالعظیم و … عبرت بگیریم و نگذاریم آران و بیدگل به این سرنوشت تلخ دچار شود.

درویش با اشاره به اینکه استان اصفهان با فرآیندهای ویرانگر فرونشست مواجه شده است یادآور شد: ما به چیزی بیشتر از عرق سرزمینی نیاز داریم که آن درایت، هوشمندی و خردمندی است تا بتوانیم آینده خوبی را برای سرزمین‌مان متصور باشیم.

معاون پیشین سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در برخی از سفرهایم به تعدادی از استانها، مردم از این گله مند هستند که مدیر بومی و دلسوز برای منطقه ما تعیین نمی‌کنند چرا که مدیر بومی به مختصات طبیعی و بومی منطقه آشناست و با تدبیر درست در حوزه محیط زیست مانع نابودی منطقه می شود.

وی ادامه داد: در دهه های گذشته، اکثر مدیران کلان کشور در سطح ریس‌جمهور و وزیر، از روی دلسوزی بخشی از دغدغه خود را به توسعه صنایع آب بر در استان و شهر زادگاه‌شان به عنوان مثال در استانهای کرمان، یزد و سمنان قرار دادند در حالی‌که هیچ درکی از توسعه پایدار و رعایت الزامات زیست محیطی نداشتند.

درویش با اشاره مجدد به طولانی ترین شکاف و فرونشست زمین در کشور گفت: این فرونشست در حوالی طاهر آباد رخ داده که جبران این فرونشست حداقل ۵۰ هزار سال زمان نیاز دارد، این در حالی‌ست که شتاب گسترش فرونشست در منطقه کاشان و آران و بیدگل به طرز معناداری در حال افزایش است.

معاون پیشین سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ما بالاترین حد استقرار صنایع آب بر بویژه فولاد را در استان اصفهان و یزد داریم یادآور شد: ادامه این روند قطعا شیوع انواع بیماری های حاصل از آلایندگی و همچنین کاهش سطح ذخایر آب های زیرزمینی و در نتیجه پیشروی بحران فرونشست را در پی خواهد داشت.

لینک کوتاه : https://kashanonline.com/?p=7242

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.