به گزارش کاشان آنلاین، علیاکبر ایوبی در گفت وگویی با بیان این مطلب افزود: در معادن منطقه جوشقان انفجاری صورت نمیگیرد اما با برش بلوکها و سنگهای عظیم هزارتنی و ضرباتی که بر پیکر زمین فرود میآورند، مسیر آبخوانهای منطقه را با نابودی مواجه میکنند.
وی با اشاره به اینکه عمده منبع درآمد و ارتزاقِ جمعیتِ ۱۷۰۰ نفری روستای جوشقان از راه کشاورزی با محصولاتی مانند (قیصی، انار و انجیر) و دامداری است یادآور شد: گردوغبار حاصل از فعالیت معادن که با وزش باد بر روی محصول و باغات و مزارع منطقه قرار میگیرد، باعث صدمه به محصولات و کشاورزی منطقه است.
عضو شورای اسلامی روستای جوشقان در بیان شروع اکتشافات معدنی در حاشیه این روستا گفت: سازو کار اکتشافات معدنی در این منطقه از سال ۸۲ بدون مجوز از منابع طبیعی و امور آب و صرفا با تاییدیه شورای عالی معادن آغاز شد اما از حدود سال ۸۴ و ۸۵ روند عملیاتی آغاز گردید و درست از همین زمان،هم شورای روستا و هم مردم جوشقان در قالب اعتراض و برگزاری تجمعاتی، به مخالفت با فعالیت معادن برخاستند که متاسفانه با عدم همراهی نهادهای نظارتی حاصلی نداشت.
علیاکبر ایوبی ادامه داد: شورای اسلامی فعلی جوشقان نیز مانند دوره قبل شورا، تمام قد مخالف فعالیت معادن منطقه هستند و در این مسیر از ۴ سال قبل تاکنون، یکی از افراد موجه جامعه محلی به نمایندگی از شورای اسلامی جوشقان، مشغول رایزنی با مقامات مسئول برای برچیدن همه معادن محدوده جوشقان است.
وی با تاکید بر اینکه علت مخالفت با معادن محدوده جوشقان واضح است یادآور شد: علاوه بر موضوع صدمه به کشاورزی، مسئله حیاتی آبخوان روستا که آب چشمه فین و سلیمانیه را نیز تامین میکند، مسئله مهمی است که نباید فراموش شود.
به گفته علیاکبر ایوبی، حتی امور آب منطقهای شهرستان نیز به شکل مستند تاکید کرده که آبخوان جوشقان بر اثر فعالیت معادن در معرض تهدید است و ادامه این روند، آب کاشان را نیر با خطر کمبود مواجه میکند.
عضو شورای اسلامی روستای جوشقان همچنین با اشاره به فعالیت دو معدن در محدوده روستای استرک نیز گفت: در ۲۰۰ متری این روستا، دو معدن مشغول هستند و در همین منطقه آبخوانی وجود دارد که از ابتدای سراره تا جوشقان و تا فتح آباد به وسعت ۵۰ هکتار قرار گرفته است.