تاریخ : پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳ 4 جماد ثاني 1446 Thursday, 5 December , 2024
2
علي فلاحيان * ؛

نقدی بر سوسوهای اميد و باقی قضايا

  • کد خبر : 933
  • ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵
نقدی بر سوسوهای اميد و باقی قضايا

در هفته اخير مطلبي در سايت كاشان نيوز منتشر شد با عنوان «سوسوهاي اميد و شايعه انتصاب معاون فرماندار»، اين جوابيه اي بر آن مطلب است .

کاشان آنلاین : گاه برخي نويسندگان به دلايل مختلف، كه هرچه باشد قابل احترام است، در نقد و تحلیل ها از نام مستعار استفاده مي كنند تا خطري و تهديدي يا حتي نقدي در فضاي حقيقي دامن شان را نگيرد. اما اين كه شخصي با نام مستعار از نام و عنوان و فعاليت ستاد تبليغاتي دكتر روحاني در كاشان بهره بگيرد و در روند تغيير و تحولات مهم و اساسي و حتي پيچيده شهري به اظهار نظر شخصيِ آميخته با غرض بپردازد، نه تنها اخلاقي و عقلاني نيست، بلكه كاملا مشكوك و تأمل برانگيز است.

ستادهاي انتخاباتي قانوناً و رسماً با پايان شمارش آرا به كار خود پايان مي دهند و ديگر استفاده از اين عنوان به گونه رسمي به هيچ عنوان وجاهت قانوني ندارد. جز آن كه فردي كه با حكم ستاد مركزي در تهران به رياست ستادهاي تابعه انتخاب مي شود جهت هماهنگي در برنامه هاي آينده و پيگيري مطالبات مردمي البته به گونه اي غيررسمي و كاملاً عرفي به عنوان يك واسط مدني با نهاد دولت عمل مي كند. اما در زيرمجموعه، حتي به عنوان غيررسمي نيز بهره گيري از عنوان ستاد يك سوءاستفاده صرف بيش نيست. اين اتفاقاً تدبير درستي نيز هست چرا كه عمده فعاليت ها و يارگيري ها در ستادهاي انتخاباتي تابع جزئيات انديشيده و معيارهاي قطعي و ثابت نيست. به عنوان مثال نيروهاي فعال در ستاد دكتر روحاني در كاشان را مي توان مجموعه اي از اعتدالگرايان حامي هاشمي، راست هاي سنتي، نيروهايي از مجموعه سنتي اصلاح طلبان، اصلاح طلبان پيشرو و جوان، فعالان فرهنگي و مدني، نيروهاي غيرسياسي مخالف احمدي نژاد دانست كه در يك فضاي جنبشي و ستادي گرد هم آمده بودند. از اين رو اگر قرار باشد هر يك از اين نيروها با دستمايه قرار دادن فعاليت خود در ستاد به اظهار نظر و نقد و تحليل تحولات شهر بپردازند و افكار شخصي خود را به عنوان مطالبه اي ستادي القاء كنند، پيامدي جز آنارشي و آشفتگي ندارد.

جداي از اين امور بديهي، نگارش مقاله مزبور اقدامي مشكوك است. درست است كه تصميم سازان و مسئولان به هيچ عنوان چنين نوشته هاي فاقد عنوان و خالي از محتوا و عاري از نام واقعي را دستمايه تصميم و قضاوت و مبناي اثر قرار نمي دهند، اما شناساندن اهداف و برنامه هاي چنين رفتارهايي خالي از فايده نيست. هدف نويسنده چيزي جز بر هم زدن زمين بازي و اختلال در فضاي آرام تغيير و تحولات پيش رو نيست. مخاطب مقاله حق دارد با خود بينديشد كه آيا يكي از مخالفان دولت در پوشش تمجيد از فعاليت ستاد، جهت به هم زدن روند انتخاب يكي از مهم ترين مسئولان شهري به ميدان نيامده است؟ چنين بي مبالات و مغرضانه و شتابزده و از سر سادگي به قضاوت اشخاص پرداختن محصول كدام يك از ديدگاه هاي موجود در عرصه سياسي است؟

نويسنده، فردي دانشگاهي، مدير، اهل تعامل، داراي سلامت اخلاقي و مالي و اتفاقاً داراي افكار روشن اعتدالي را به جرم عدم حضور در تشكيلات سياسي خاص و تحصيلات غيرمرتبط با سياست به ورطه تخريب كشانده، حيرت آفرين توصيف كرده و از ياد برده است كه چند سطر بالاتر از انتخاب مديران لايق و متخصص و همسو با دولت نوشته است. اين ناآگاهي اگر سري در سوداي بازي هاي سياسي داشته باشد، پايي در زمين سختي دارد كه معاونان سابق فرماندار در دولت نهم آن را هموار كرده اند. آنان معاونت سياسي و اجتماعي را به معاونتي امنيتي بدل كردند و به تبع آن فضاي شهر و منطقه را با ديدگاه هاي پادگاني خود در سيطره گرفتند. شكستن اين نگاه و پاك سازي فضاي عمومي، با ورود چهره اي غيرنظامي، اهل فرهنگ و مداراجو خواسته حقيقي اعتدالگراياني است كه سال هاي سخت گذشته را همواره به ياد دارند و به بهانه كندي تغييرات، زمين بازي را آشفته نمي سازند.

بي ترديد تغيير مديران اداره هاي «آموزش و پرورش» و «تعاون، كار و رفاه اجتماعي» و حضور دو چهره اعتدالگرا بر رأس اين دو اداره كه با پيگيري فرماندار كاشان محقق شده است، و فراخواندن افراد خوشنام، باتجربه و اعتدالگرا به جمع كارگروه هاي فرمانداري به درستي و روشني سمت و سوي اقدامات و تحولات آتي را نشان مي دهد. اين بايد موجب نااميدي و به حاشيه رفتن مخالفان دولت در منطقه باشد، نه يأس و حيرت حاميان دولت كه از طوفاني هشت ساله گذر كرده اند و اكنون جز با فضايي آرام و آزاد، مطالباتشان جامه عمل نمي پوشد.

درست ترين راه براي كساني كه در ستاد دكتر روحاني در كاشان فعاليت داشته اند و نگران پيشبرد اهداف و مطالبات مردم و حفاظت از حماسه ۲۴ خرداد هستند، پيوستن به احزاب و تشكيلات شناسنامه دار و قانوني كشور است وگرنه اين گونه حضورها نه تنها به شأن و جايگاه يك فعاليت جمعي و فراگير صدمه مي زند بلكه اساساً حركت هاي شب نامه اي و بي عنوان، برازنده اعتدالگرايان و حاميان دولت تحت حمايت هاشمي و خاتمي نيست. حزب اعتدال و توسعه پس از پايان فعاليت ستاد از همه اعضا دعوت كرد و همواره دعوت مي كند تا چنانچه اساسنامه و مرامنامه اين حزب را مي پذيرند به عضويت درآيند و بتوانند در مسير برنامه هاي سياسي و مدني منطقه تأثيرگذار باشند و اميدوار است با تثبيت فضاي سياسي، همه سلايق موجود بتوانند صاحب جايگاهي قانوني براي فعاليت و حركت هاي سياسي و اجتماعي باشند.

* دبير حزب اعتدال و توسعه كاشان

لینک کوتاه : https://kashanonline.com/?p=933

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.