کاشان آنلاین : روی بورسترین مربی فوتبال کاشان در دهه ۶۰ امسال اگر زنده بود و آفتاب ۲۳ آذر برایش تابیدن می گرفت، از هفتادسالگی رد میشد اما چه میشود کرد که ۵ سال پیش در چنین روزهایی اجل آنقدرها با آقااسماعیل فوتبال کاشان سازگار نبود.
می گفتند در دلش هواخواه تیم تاج بود و جالب اینکه او و ناصر حجازی، سنگربان اسطورهای آبیها در یک روز متولد شده اند.
۳۶ سال پیش فوتبال کاشان با تیمی گردنکلفت اما کم شانس در جام فلق (زیرگروه لیگ سراسری قدس) در گامهای آخر صعود به مرحله بعد به سد محکم اردبیلیها و جوانی ۱۸ ساله در خط حملهاش به نام علی دایی خورد. مربی جوان و ۳۴ ساله آن تیمِ گردنکلفت اما کم شانس کسی نبود جز اسماعیل صحرایی.
به رسم نانوشته آن دوران، ایام چلچلی زیرتوپ زدن بازیکنها در ورزشگاهها از ۳۰ تا ۳۵ بالاتر نمیرفت و آنهایی که مثل آقااسماعیل عشق مربیگری داشتند میرفتند دنبال انتقال دانش و آگاهی به نسل بعد.
مدتی پیش، بین عکسهای جام فلق در سال ۶۶، تصویر یکی از تمرینهای تیم منتخب کاشان در چهلجریب نظرم را جلب کرد که آقااسماعیل صحرایی را با گرمکن آبی در بین بازیکنان تیم در حالتی چهارزانو و خودکاربدست و مشغول ترسیم تاکتیک و چیدمان ترکیب تیم روی کاغذ نشان میدهد.
او در زمانه ای که تاکتیک رایج فوتبال ایرانی توپ ریختن روی دروازه حریف و نهایتا شوت زنی به قصد گل بود،خودش را در یک شهرستان با علمگرایی در حوزه فوتبال وفق داد و گزافه نیست اگر بگوییم از اولین مربیان نوگرا و کلاسیک فوتبال در تاریخ کاشان بود.
علمگرایی یک مربی ۳۴ ساله البته شاید خیلی تعجب برانگیز نباشد وقتی بدانیم او سالها دبیر آموزش و پرورش و آموزگار این مملکت بود و از پرتو دانش و سوادش به نسل های مختلف آموخت.
چه کسی باور می کند که یک جوان ۲۳ ساله شهرستانیِ عاشق فوتبال، فرصت و لذت تعطیلات روزهای اول فروردین سال ۵۵ را ول کند و برود کرمان تا در یک کلاس درجه ۳ داوری فوتبال شرکت کند؟! بله، آقااسماعیل داستان ما همان جوان ۲۳ ساله ئیست که وقتی متوجه ابلاغیه فدراسیون فوتبال در اسفند ۵۴ می شود که قرار است فروردین سال بعد در کرمان کلاس درجه ۳ داوری با حضور محسن زمانی، از داوران نامدار دهه ۵۰ برگزار شود،عزمش را جزم می کند تا سختی راه دور را به جان بخرد و یکی از حاضران در این کلاس باشد.
در تاریخچه فوتبال کاشان نام اسماعیل صحرایی همواره با تیمی جذاب و شاداب مانند «گارد» گره خورده است. تیمی که سالها پرچمدار فوتبال جوانمردانه و اخلاق مدارانه در مستطیلهای سبز فوتبال کاشان بود و سکونشینان چهلجریب در دهه ۶۰ و ۷۰ بابت تیمی که آقااسماعیل ساخته و پرداخته بود، لذت می بردند.
نمیدانم شاید اگر آقااسماعیل صحرایی امروز زنده بود و فرصت یک مصاحبه با او مهیا میشد،انگیزه و سرمنشا ایجاد تیم فوتبال «گارد کاشان» را گارد تهران و تیمی میدانست که مرحوم پرویزخان دهداری در اواخر دهه ۴۰ راه انداخت. چه آنکه دهداریِ بزرگ و مرحوم اسماعیل صحرایی هر دو معلم و آموزگار و صدالبته مربیانی اخلاقگرا بودند. یادشان گرامی ..