به گزارش کاشانآنلاین، در این شادیانه که ویژه کودکان متولد پاییز برگزار و جمعی از خیرین نیک اندیش کاشانی نیز حضور داشتند،مریم خیامیپور” مدیر موسسه خیریه اتیسم کاشان” در سخنان کوتاهی با ابراز خوشوقتی از گردهمآیی مجدد خانوادههای دارای فرزند ویژه در کنار هم، آرزو کرد مسیر زندگی و توان و قدرت خانوادهها برای غلبه بر مشکلات و دغدغههای مدیریت چنین فرزندانی که نگاه ویژه خداوند بر آنان پایان ناپذیر است،روز به روز با پرتو الطاف الهی و یاری او همراه باشد.
وی همچنین با قدردانی از مساعدتها و همراهی بیشائبۀ خیرین ارجمند کاشانی در همۀ عرصههای خدمت به بندگان خدا به ویژه یاریرسانی به «موسسه خیریه اتیسم کاشان» گفت:انشاءالله به زودی بتوانیم با کمک این عزیزان شاهد افتتاح و آغاز فعالیت «موسسه آموزشیِ مهارت و حرفهآموزی ویژه مبتلایان به اتیسم» در کاشان باشیم.
خیامیپور همچنین در حاشیه این آیین، درباره اهداف و فلسفه برگزاری چنین جشنهایی یادآور شد: روزهای زندگی والدین کودک مبتلا به اتیسم با چالشها و فشارهای زیادی همراه است. نیازهای آموزشی و توانبخشی برای کودک اتیسم وقت زیادی را از والدین میگیرد. تامین این هزینه های گزاف که شامل درمان و توانبخشی میشود خانواده را در فشارهای مالی قرار میدهد.
به گفتۀ وی، رفتارهای نابهنجار کودک اتیسم در خانواده و اجتماع مشکلات پیش بینی نشده زیادی برای والدین ایجاد میکند که بایستی با آن دست و پنجه نرم کنند. در پایان روز ممکن است والدین با کودکی مواجه شوند که قادر به خوابیدن نیست و آنها را از استراحتی که بدان نیاز دارند محروم میکند.طیف وسیعی از جامعه در مورد اختلال اتیسم آگاهی ندارند و زمانی که با رفتارهای غیر معقول فرزند مبتلا به اتیسم روبه رو میشوند، والدین را سرزنش میکند. این نوع استرس در والدین دارای فرزند اتیسمی باعث میشود که آنها به لحاظ اجتماعی منزوی شوند. ممکن است به تدریج والدین از جمع دوستان و فامیل دوری کرده و حتی دچار مشکلات زوجی شوند. در این بین گروههای حمایتی میتوانند نقش موثری داشته باشند و شرایطی را فراهم کنند تا این خانوادهها برای حضور در جمع با کمترین استرس مواجه باشند.
خیامیپور افزود: یکی از این راهها «برگزاری جلسات هم افزایی و مفرح برای این خانواده هاست» که «موسسه خیریه اتیسم کاشان» با رویکرد کمک به بهبود سلامت روان والدین اتیسم اقدام به برگزاری «جشنهای تولد فصلی برای کودکان و نوجوانان اتیسم» تحت پوشش خود کرده که به همت خیرین «هر سه ماه» با عنوان «تولد شکوفههای امید» برگزار میشود.
وی با بیان این که «موسسه خیریه اتیسم کاشان» تنها موسسه خیریه اتیسم و اولین تشکل غیردولتی شهرکاشان ویژه اختلالات طیف اتیسم است خاطرنشان کرد: این مؤسسه در جهت افزایش دانش و آگاهی جامعه،توانمندسازی والدین و افزایش کیفیت زندگی و افزایش مهارت و استقلال افراد دارای اختلال اتیسم با هدف آموزشی،پژوهشی،توانبخشی و حمایتی در شهرستان کاشان تاسیس و با مجوز رسمی از بهزیستی به ثبت رسیده است و با دارابودن۷ سال سابقه کار آموزشی و حمایتی،در گذشته تحت عنوان انجمن اتیسم کاشان فعالیت میکرد.
مدیر «موسسه خیریه اتیسم کاشان» با بیان این که اکنون تعداد ۸۰ فرد مبتلا به این اختلال تحت پوشش این موسسه هستند افزود: خدماتی که این موسسه ارائه میکند به دو بخش تقسیم میشود که در بخش الف: خدمات مشاوره در دفتر،خدمات حمایتی به صورت سبد کالا،کمک هزینههای درمانی و کمک هزینههای توانبخشی،برگزاری جشنها و اردوهای مناسبتی و فصلی در راستای سلامت روانی خانوادهها،برگزاری کلاسهایی جهت استعدادیابی این کودکان مانند کلاس نقاشی و موسیقی و سوارکاری،اطلاعرسانی و پیگیری جهت دریافت خدمات استاندارد از ارگانها و نهادهای دولتی و خصوصی، عقد تفاهم نامه با موسسات خیریه و خدماتی جهت دریافت خدمات درمانی، فرهنگی و ورزشی و برگزاری همایشهای بزرگ جهت اطلاعرسانی در زمینه اتیسم و در بخش ب: مرکز آموزشی و توانبخشی «سرای امید» زیر نظر این موسسه، اولین مرکز آموزشی و توانبخشی تخصصی اتیسم بوده و دارای کادر آموزش دیده با سابقه آموزشی بالغ بر سه سال کار تخصصی با تیم توانبخشی با ارائه خدمات کاردرمانی اعم از ذهنی و جسمی_ حرکتی،گفتاردرمانی،بازیدرمانی،ماساژ درمانی و تعدیل حسی، هنر درمانی،اسب درمانی،برگزاری دورههای تربیت مربی، اجرای تستهای غربالگری و سنجش و ارزیابی بهصورت رایگان،مشاوره به خانواده،آموزش کودک با تکنیکهای مطرح در زمینه رفتاری و ذهنی شناختی کودکان طیف اتیسم بهصورت انفرادی و گروهی و آماده سازی کودک اتیسم برای ورود به مدرسه فعال است.