به گزارش کاشان آنلاین، سیفالله امینیان چهارشنبه شب در آمفی تئاتر هتل عامری های کاشان با بیان این مطلب افزود: شادروانان استاد محمد، استاد نظام و استاد امیرحسین افسری به همراه مرحوم دکتر امیر مسعود افسری در حوزه طراحی نقشه فرش و معماری جزو سرآمدان کاشان هستند و در این حیطه نخبه بودند.
وی یادآور شد: تبریز و قم و اصفهان به همراه کاشان از قدیمالایام مهد هنر فرش بافی سنتی بودند اما کاشان در دوره معاصر با برادران افسری نام و آوازهای دیگر این بار در طراحی و ترسیم نقشه های فرش برای خود دست و پا کرد.
مدیرکل پیشین میراث فرهنگی استان اصفهان ادامه داد: مرحوم خانم فرخ افسری که مادر آن سه برادر هنرمند بود نیز خود قالیبافی چیرهدست بود که بدون نقشه و الگو و تنها از روی تصویر یک کارت پستال، قالی بافت.
سیفالله امینیان با یادکردی از مرحوم امیرمسعود افسری نیز گفت: این جوان بااخلاق و مهربان و محجوب و تحصیلکرده به عنوان استاد معماری و فرزند مرحوم امیرحسین افسری، در توسعه رشته معماری در کاشان و همچنین کمک و یاری به احیای خانه های تاریخی کاشان در اواسط دهه ۷۰ زحمات فراوانی کشید.
در این آیین همچنین، استاد معماری سنتی کاشان با تمجید از هنر برادران افسری در حوزه فرش کاشان گفت: هنر در خاندان افسری امری موروثی بوده و هست.
سید اکبر حلی افزود: برادران افسری با سرپنجه های هنرمند خود طی چند نسل بهترین و زیباترین نقشه های قالی را طراحی کردند.
وی ادامه داد: همان تزییناتی که در گچبری هنر معماری ماند گل و بوته، درخت سرو و شکارگاه وجود دارد در طراحی نقشه های کهن قالی سنتی کاشان نیز وجود دارد و از منظر می توان بین هنر فرشبافی و معماری پیوند قائل شد.
در این مراسم، فیلم مستند ۶۰ دقیقهایِ «حوض نقاشی» که با حضور حسین و مهسا افسری، آقایان چیت سازیان و مرشدی به سیر تاریخی هنر فرش دستبافت و همچنین هنر برادران افسری«محمد، نظام و امیرحسین افسری» می پردازد نیز به نمایش درآمد.
در این مستند که به کارگردانی حسین ذوالفقاری و تهیهکنندگی مریم مرادی و وزارت صمت ضبط و پس تولید آن در مجموع ۵ ماه و ۱۰ روز به طول انجامیده، مهسا افسری نوه مرحوم محمد افسری به گویندگی و روایتگویی پرداخته است.
به گفتۀ مهسا افسری، بخشی از متن کتابی که توسط وی در آینده در مورد خاندان هنرمند افسری انتشار میابد، در ابتدا و انتهای این مستند گنجانده شده است و این فیلم علاوه بر پخش تلویزیونی در آینده نزدیک، در نمایشگاه بین المللی فرش تهران نیز اکران خواهد شد.
همچنین در حاشیه این رویداد، نمایشگاهی شامل تعدادی از آثار نفیس طراحی نقشه فرش و چهره بصورت تابلوفرش که طی دهه های گذشته توسط برادران مرحوم افسری خلق شده، در معرض دید تماشاگران قرار گرفت.