تاریخ : پنج شنبه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۲ 7 ربيع أول 1445 Thursday, 21 September , 2023
0

ارجداشتِ محقق و چهره مردمی تاریخ شفاهی کاشان،همزمان با روز قلم

  • کد خبر : 7096
  • ۱۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱
ارجداشتِ محقق و چهره مردمی تاریخ شفاهی کاشان،همزمان با روز قلم

همزمان با روز قلم، در آیینی به همت و میزبانی کتابخانه کاشان‌شناسی از سالها تلاش و همت حاج غلامحسین سربلوکی در حوزه تحقیق و پژوهش تاریخ شفاهی کاشان قدردانی شد.

به گزارش کاشان آنلاین، بهانه این ارجداشت که با حضور شمار زیادی از کاشان پژوهان، اهالی ادب، فرهنگ و محققان حوزه تاریخ کاشان برگزار شد، انتشار کتاب تازه حاج غلامحسین سربلوکی با نام «کاشان شهری به بلندای تاریخ» بود.

محتوای این کتابِ پرارج، روایتهاییست پرشمار از کاشان قدیم و ذکر برخی رخدادهای جالب و تاریخی در حوزه میراث فرهنگی، صنعت، آموزش، ورزش، هنر و فرهنگ کاشانِ دیروز به همراه یادکردهایی از برخی بزرگان این خاک در عرصه های اجتماعی و فرهنگ و هنر که از اندوخته خاطرات و تحقیقات و پژوهش های حاج غلامحسین سربلوکی در این کتاب گردآوری شده است.

در این آیین که ضابطی«رییس اداره فرهنگ و ارشاد کاشان» نیز حضور داشت، جمعی از نویسندگان و اهل ادب و فرهنگ «آقایان عنایتی، بنی‌کاظمی، عطارها، هوشمندی نژاد، شاطری، جهان آرایی، علوی نوش‌آبادی، و خانم باقرزاده» در سخنانی ضمن ارجداشت و ستودن سالها فعالیت و کوشش حاج غلامحسین سربلوکی در حوزه تاریخ شفاهی کاشان، درباره شیوه تدوین و نگارش کتاب تازه وی نیز به ایراد نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند.

شرح و وصفی از حمام های معروف ایران، قر بهداشتی (اشعار گردآوری شده در حوزه طب سنتی)، ۴ جلد سفرنامه حاصل سفرهای داخلی و خارجی (اسفار)،۳ جلدی از هر دری سخنی و از هر چمن گلی، ۴ جلدی با عنوان زشت و زیبا، تحقیقی جامع درباره مدعیان دروغین مهدویت، کتاب تحقیقی در مقایسه‌ی امیرعباس هویدا و حاج میرزاآغاسی، ۴ جلدی برگی از دفتر ایام (خاطرات زندگی شخصی)، اروکردیا (کتابی در تحقیق و پژوهش ریشه‌ی نام کاشان) و همچنین «کاشان شهری به بلندای تاریخ» مجموعه  کتابهاییست که تاکنون به تالیف و تحقیق حاج غلامحسین سربلوکی انتشار یافته است.

حاج غلامحسین سربلوکی، محقق تاریخ شفاهی کاشان متولد ۱۳۱۸ شمسی در محله طاهر و منصور کوچه قصابهاست. وی دوره تحصیلی ابتدایی را در مدرسه گوهر مراد محله «میدان کهنه» سپری کرد و از همان‌ کودکی با شاهنامه و داستانهای آن آشنا و علاقه‌مند حکایت های شیرین فارسی بود.

او بعد از گذر از دوران جوانی به شغل آبا و اجدادی خود قصابی روی آورد و در حرفه به جایگاهی رسید اما علاقه اش به مداقه در تاریخ و پیشینه این سرزمین او،طی سالهای طولانی و متمادی از او چهره‌ای خوشنام در تحقیق و کاشان پژوهشی و همچنین آرشیو کتاب و مطبوعات پدید آورد.

خاطرات و مشاهدات تاریخی حاج غلامحسین سربلوکی طی بیش از ۷ دهه و همچنین دراختیارداشتن اسنادی چند از تاریخ مطبوعات ایران،از سالیان قبل تاکنون منبع ارزشمندی برای تاریخ پژوهان و همچنین اهالی رسانه است.

لینک کوتاه : https://kashanonline.com/?p=7096

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.