به گزارش کاشان آنلاین، حضرت آیت الله یثربی در این دیدار افزودند: قابل کتمان نیست که بدلیل برخی معضلات از جمله مسائل اقتصادی،نهضت آموزش و انتقال آموزههای دینی با مانع مواجه شده اما تاریخ حوزه نشان میدهد مفسرین عالی مقام این مکتب و علمای بزرگ شیعه در قرن های گذشته که مبدع این مسیر بوده اند نیز در دوران خود با مشکلاتی مواجه بوده اند.
ایشان با ذکر برههای از دوران حوزه های علمیه در مقطع مشروطه و کمی پس از آن، یادآور شدند: در آن مقطع که مرحوم شیخ فضل الله را به دار آویختند،دوران محدودیت و فشار بر حوزه ها آغاز شد به نحوی که برخی از نسل نوجوان آن روز مانند مرحوم آیت الله آمیرسیدعلی یثربی برای آموختن معارف اهل بیت دچار تردید شدند اما مرحوم پدر ایشان که خودش یک مجتهد و عالم بود، وی را تشویق به علم آموزی در حوزه کرد.
معظم له تصریح کردند: در همان دوره مشروطه و پس از آن با ظهور رضاخان، علمای بزرگ شیعه در ایران که مدرس حوزه بودند، بعضا با فقر شدید و تهیدستی اما با تلاش و کوشش و ایمان به مسیر، به استمرار انتقال معارف الهی و تربیت ملا و روحانیت مبادرت کردند.
فقیه برجسته حوره علمیه قم در ادامه افزودند: طلاب نباید صرفا در پی مدرک باشند بلکه کوشندگی و تلاش برای ایفای نقش مهم در حوزه و پویایی این مکتب را مدنظر داشته باشند.
حضرت آیت الله یثربی همچنین با اشاره با سختی های پیمودن مسیر فضل و کسب دانش معارف دین در حوزه ها گفتند: طبیعتا از آغار این مسیر برای یک طلبه تا رسیدن به سطح یک فاضل و عالم و مدرس باسواد، راه درازی است اما ثمره اش ارتقا به جایگاه یک عالم دین نزد حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فدا است.