به گزارش کاشان آنلاین، حضرت آیتالله یثربی با بیان اینکه حضرت زهرا سلامالله علیها با وجود همه مصائب و مشقات به بیان حق و هدایت جامعه پرداختند افزودند: نوع رفتار حضرت زهرا سلاماللهعلیها از ورود به مسجد و ایراد خطبه و خطابه ایشان در میان زنان انصار همه ناظر به حقگویی، حقطلبی و مقاومت در برابر باطل است.
معظم له با اشاره به این که موضعگیری حضرت زینب سلامالله علیها در برابر عبیدالله بن زیاد، نمونه بارز و آشکار حقگویی در برابر امام جائر است تاکید کردند: ایشان در لباس اسارت و تحمل سختیهای فراوان و با وجود از دست دادن فرزندان و عزیزان خود در برابر یک ظالم کوتاه نیامده و او را پیش چشم همگان مفتضح کردند.
استاد دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم ادامه دادند: نمونه دیگر حقگویی «ابن عفیف ازدی» یکی از یاران حضرت امیرالمومنین علیهالسلام است که در رکاب ایشان و در جنگ جمل و صفین چشم چپ و راست خود را از دست داده بود.
آیتالله یثربی افزودند: ایشان در کوفه در برابر عبیدالله بن زیاد ایستاد و پاسخ اهانتهای وی به خاندان پیامبر صلی الله علیه وآله را با صراحت و بدون هیچ پروایی داد و او را دروغگو و فرزند دروغگو نامید.
به بیان فقیه برجسته حوزه علمیه قم، توصیه حضرت امیرالمومنین علیه السلام مبنی بر «قُولَا بِالْحَقِّ» یک توصیه و سفارشی است که همه جوامع بشری از ابتدا تا انتها به آن نیاز دارند و باید آن را آویزه گوش خود قرار دهند.
ایشان یادآور شدند: این توصیه یک لوازمی نیز به همراه دارد و لازمه مهم آن حقشنویی و حقپذیری است، درست است که باید حق را گفت اما از سوی دیگر باید تحمل حقشنویی و انتقاد نیز وجود داشته باشد. مردم باید اهل دریافت و درک حقایق و بیان آن باشند و از سوی دیگر نیز باید نقدپذیر و حقپذیر باشند.
آیتالله یثربی همچنین با اشاره به این که حضرت امیرالمومنین علیه السلام در نامه خود به مالک اشتر به حقپذیری و نقد پذیری حاکمان اشاره کردهاند افزودند: در این نامه آمده حاکم باید بدون پاسداران و محافظان خود سخن مردم را بشنود زیرا با وجود پاسداران، مردم از بیان خواستههای خود یا بیان حقایق ترس خواهند داشت و نخواهند توانست بدون لکنت زبان و اضطراب سخن بگویند؛ و بنا به روایات امتی سعادتمند و موفق است که در آن، ضعیف بتواند بدون هیچ پروا و لکنت زبانی حق خود را از قدرتمندان بستاند.
فقیه برجسته حوزه علمیه قم تصریح کردند: حضرت علیه السلام بارها بیان کردند آنگونه که با حاکمان سخن میگویید با من سخن نگوید و بدون واهمه ، ترس، تملق و ظاهر سازی سخن خود را بگوید.
به گفته استاد دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، اگر جامعه ما و مردم ما و اخلاق ما و اخلاق حاکم بر جامعه از بالا تا پایین این چنین شد این جامعه روی سعادت و رستگاری را خواهد دید و در غیر این صورت دچار مصایب و مشکلات خواهد شد.