فقیه برجسته حوزه علمیه قم در همایش بزرگ هیئتهای مذهبی کاشان با تأکید بر تأثیر حرکت و مظلومیت سرور و سالار شهیدان بر همه ارکان خلقت و نهضت عاشورا به عنوان هویت مکتب شیعه گفتند: با رعایت کامل دستور العملهای بهداشتی مجالس سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام برقرار می شود.
به گزارش کاشان آنلاین، حضرت آیت الله یثربی چهارشنبه شب در صحن زیارت حبیب بن موسی علیمهاالسلام و در جمع کثیری از مدیران و دست اندرکاران هیئتهای مذهبی کاشان با بیان این که جان تک تک شیعیان محب اهل بیت علیهمالسلام محترم، عزیز و ارزشمند است و باید محافظت شود افزودند: آن کسانی که اخیرأ به اسم نگرانی برای جان عزاداران خواستار تعطیلی سوگواریهای محرم شده اند بیایند و ببینند که امشب چگونه همه الزامات و دستور العمل های بهداشتی برای یک آیین سوگواری حضرت اباعبدالله علیهالسلام در یک فضای باز رعایت شد.
ایشان با تأکید بر این که سلامتی و جان یک شیعه محب اهل بیت و سوگوار مظلومیت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام ارزش والایی دارد گفتند: آنچه در ماجرای صلح امام حسن مجتبی علیهالسلام با معاویه به عنوان یکی از سخت ترین رخدادهای تاریخ اسلام، برای آن حضرت مهم بود حفظ جان و جلوگیری از ریخته شدن خون مسلمانان و شیعیان بود، چنانچه آن حضرت در پاسخ به گلایه ها و حتی اهانتهای برخی از یاران و محبینشان در برابر صلح با معاویه، گفتند من خون شما ر ا حفظ کردم چرا که اگر این صلح ناگزیر برقرار نمی شد، هیچ یک از شما شیعیان بر روی زمین زنده نمیماندید.
آیت الله یثربی با بیان این که برای ما و دیگر مراجع عظام، رعایت الزامات و دستورالعملهای بهداشتی در آیینهای سوگواری محرم و عاشورا مهم و بر اجرای آنها تأکید داریم خاطرنشان کردند: حفظ سلامتی شیعیان در این آیین ها مهم است، لذا با قید رعایت کامل دستور العمل های بهداشتی تلاش می کنیم جلسات و مجالس سوگواری حضرت اباعبداالله الحسین علیه السلام و چراغ این محافل ماتم حضرت سیدالشهدا روشن بماند.
معظم له با طرح این سؤال که مگر می شود که شیعه یا مسلمانی با درک مصائب و مظلومیت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام در کربلا ضجه نزند و بر سر و سینه نزند و ناله و مویه نکند تصریح کردند: برخی در این هفته های اخیر به بهانه این بیماری مهلک، تلاش کردند کلید واژه غلبه شعور بر شور حسینی را جا بیندازند در حالی که شعور حسینی حتمأ و بلاشک همراه با شور حسینی است.
حضرت آیت الله یثربی با تأکید مجدد بر لزوم رعایت همه دستورالعملهای بهداشتی و الزامات پیشگیری از شیوع کرونا در آیین های سوگواری محرم افزودند: خطر این ویروس جدی است و با کسی هم شوخی ندارد اما باید مراقبت و پیشگیری کرد و همه دستورالعملها را رعایت نمود، لذا با در نظر گرفتن همه این مراقبتها، مثل هر سال شعائر موسم محرم باید اقامه شود، چنان چه لازم است امسال دو برابر گذشته شهر سیاهپوش و پرچم عزا نصب شود چرا که عاشورا هویت همه ماست.
ایشان در ادامه با ابراز گلهمندی از برخی مدیران هیئتهای مذهبی کاشان در اعلان تعطیلی سوگواری محافل خود برای محرم امسال گفتند: متأسفانه شما عزیزان عجله کردید، اگر نقائصی در حسینیه ها و مساجد شهر برای برقراری سوگواریها هست باید رفع شود، در آشپزخانهی هیئتها کنترلهای بهداشتی به شدت اعمال شود، نه این که چراغ خیمه ذکر مصیبت حضرت اباعبدالله علیهالسلام را خاموش کنید، آن نذورات هم باید در همان مسیر خودش که در نظر گرفته شده ادا شود، یعنی نذورات ویژه محرم است و حتی اگر اقلام اطعام به صورت خام و خشک بین مردم توزیع می شود، نمیتوان آن را در مسیرهای دیگر هزینه کرد.
فقیه برجسته حوزه علمیه قم با بیان این که جلسه امشب یعنی پیشواز محرم برای تأمین سلامتی محبین اهل بیت در فضای باز برگزار شده افزودند: شما هیئتیها هم محافل اقامهی عزای خود را در فضای باز برگزار کنید، بنده به فرماندار و رییس اداره آموزش و پرورش محترم پیشنهاد دادم به هیئتهایی که فضای باز و گسترده برای برگزاری آیینهای سوگواری خود ندارند، حیاط مدارس محلات کاشان را در اختیار هیئتها بگذارند.


















