تاریخ : چهارشنبه, ۸ بهمن , ۱۴۰۴ 10 شعبان 1447 Wednesday, 28 January , 2026
0

کاشان نماد استفاده از ظرفیت های مردمی و نخبگانی در معماری است

  • کد خبر : 9448
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱:۰۶
کاشان نماد استفاده از ظرفیت های مردمی و نخبگانی در معماری است

فرماندار کاشان، در نشست «کاشان و ماموریتی جهانی/ در آستانه پیوستن کاشان به شبکه شهرهای خلاق یونسکو» گفت: بیش از هزار تن مفاخر علمی، فرهنگی، دینی، هنری و ادبی در این منطقه فرهنگی، حیات و فعالیت داشته اند.

به گزارش کاشان آنلاین، مجتبی راعی با اشاره به قدمت تاریخی شهر کاشان افزود: تپه‌های باستانی سیلک با قدمتی بیش از ۷۵۰۰ سال، بافت تاریخی هزار هکتاری، بیش از ۱۷۰۰ اثر تاریخی شناسایی‌شده و ۳۴۰ اثر ثبت ملی، گویای پیشینه درخشان این منطقه هستند؛ همچنین آثار ثبت جهانی از جمله باغ فین، آیین قالیشویان، مهارت قالیبافی و نساجی سنتی کاشان، نمادهایی از جایگاه بی‌بدیل کاشان در سطح بین المللی محسوب می شوند.
وی تاکید کرد: بر اساس سیاست‌های توسعه‌محور شهرستان، گردشگری به عنوان یکی از اولویت‌های مهم پیگیری می‌شود؛افزایش ضریب اقامت گردشگران از ۱.۸ به ۲.۷ در سال جاری، نشان‌دهنده رشد اقبال عمومی به کاشان به‌عنوان مقصد گردشگری است.
فرماندار ویژه کاشان با اشاره به هویت تمدنی و فرهنگی مردم این دیار اظهار کرد: بیش از ۳۰۰ خانه تاریخی در کاشان، با همت مردم و نخبگان دلسوز و فعالان حوزه معماری، حفظ و مرمت شده‌اند که ۳۵۰ واحد از این خانه‌ها بازسازی کامل شده است.
راعی ادامه داد: خانه‌های تاریخی با گودال‌باغچه‌ها، نقوش گچ‌بری، آیینه‌کاری و شیشه‌های رنگی منحصربه‌فرد، جلوه‌ای از مهارت معماران این دیارند؛ برگزاری کنگره معماری ایران در کاشان، مهر تاییدی بر ظرفیت‌های بی‌بدیل شهر در حوزه معماری است.
راعی با اشاره به فعالیت‌های مردمی در شهرستان اظهار داشت: بیش از ۱۶۷ تشکل مردم‌نهاد با مجوز رسمی فرمانداری در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و گردشگری فعال هستند. همچنین خیرین این شهرستان نیز نقشی کلیدی در توسعه فضاهای عمومی دارند. تنها در نخستین روز خردادماه، کلنگ احداث ۱۶ فضای آموزشی با اعتبار بیش از ۱۲۰۰ میلیارد ریال توسط خیرین کاشان به زمین زده شد.
فرماندار ویژه شهرستان کاشان با اشاره به طرح شهر جهانی خلاق در حوزه معماری گفت: عامل مهم در این زمینه آن است که ما بتوانیم از این بستر بهره گرفته و مشارکت مردم را در این حوزه به کار گیریم که نمونه آن استفاده از ظرفیت های مهمی نظیر ۵۰ مرکز دانشگاهی و ۲۰ هزار دانشجو برای ارتقای آن در این منطقه است.

لینک کوتاه : https://kashanonline.com/?p=9448

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.