به گزارش کاشان آنلاین، در نخستین جلسه مجمع شهرهای تاریخی ایران با توجه به فعال شدن دبیرخانه موقت این مجمع از اواخر سال گذشته در اصفهان، اساسنامه مربوطه با شهرهای تاریخی کشور مطرح و پس از تصویب، دبیرخانه رسمی و مجمع رسمی تشکیل شد.
بر اساس اساسنامه، و پیش بینی چهار کارگروه برای این مجمع، کاشان به عنوان مسئول کارگروه سرمایهگذاری و مشارکت انتخاب شد.
کارگروه سرمایهگذاری و مشارکت وظایفی از جمله پیشنهاد مشوقها، تسهیلات و معافیتها در حوزه بافت تاریخی با هدف جلب مشارکت بخش خصوصی عمومی در راستای مرمت، حفاظت و احیای بافت تاریخی، بسترسازی و تسهیل در زمینه بهرهگیری از سرمایههای فعالان بخش خصوصی، تشکیل صندوق سرمایهگذاری حفاظت و احیای بافت و ابنیه تاریخی شهرهای کشور با مشارکت بانکها و مؤسسات مالی، سازماندهی برنامهها و پروژههای ضروری برای دستیابی به اهداف مجمع همچنین مشارکت در توسعه گردشگری خلاق و ارتقای درآمدهای حاصل از آن در شهرهای تاریخی را عهدهدار شد.
سرپرست شهرداری کاشان نیز در نخستین مجمع شهرهای تاریخی ایران ضمن قدردانی از تشکیل این مجمع، اهمیت حضور کاشان را در این اجلاس بسیار ویژه دانست و گفت: کاشان بدون شک یکی از تاریخی ترین شهرهای فلات مرکزی ایران است و تپههای سیلک با قدمت ۸ هزار ساله گواهی بر این پیشینه است.
ابوالفضل زارع با اشاره به وجود ۵۴۰ هکتار بافت تاریخی در کاشان خاطرنشان کرد: کاشان با برخورداری از یک منطقه ویژه بافت تاریخی و همچنین ۱۷۰۰ اثر تاریخی که ۳۳۳ اثر آن مهر ثبت ملی دارد، یکی از شهرهای برجسته تاریخی است.
وی با اشاره به عنوان شهر جهانی خانه برای کاشان خاطرنشان کرد: علاوه بر خانه های تاریخی متعدد در این شهر، اثر کم نظیرِ باغ فین به ثبت جهانی یونسکو رسیده است.
سرپرست شهرداری کاشان تصریح کرد: همه این ظرفیتها در حوزه تاریخی، موجب شده است که کاشان از سال ۱۳۹۵ به عضویت لیگ شهرهای تاریخی جهان پذیرفته شود، موضوعی که نشاندهنده جایگاه کاشان در عرصه جهانی است.
در نخستین مجمع شهرهای تاریخی ایران علاوه بر شهرداران شهرهای تاریخی از جمله تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، شیراز، اهواز، کرمانشاه، رشت، همدان، کرمان، قزوین، بوشهر، یزد، اردبیل، کاشان، نیشابور، سمنان و… مقامات اساتید برجسته از سراسر کشور حضور داشتند و در پایان یزد به عنوان میزبان دوره بعدی انتخاب شد.