تاریخ : چهارشنبه, ۲۸ شهریور , ۱۴۰۳ 15 ربيع أول 1446 Wednesday, 18 September , 2024
2
دل‌نوشته ای در پانزدهمین سالگرد ارتحال مرحوم آیت الله آقای حاج سیّد مهدی یثربی قدس سره

متولد غدیر، یعنی ایمان، یعنی برکت

  • کد خبر : 3435
  • ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۱:۵۲
متولد غدیر، یعنی ایمان، یعنی برکت

حجت الاسلام والمسلمین شیخ احسان اصولی *

کاشان آنلاین : بارها شنیده و دیده ایم سخن از تاریخ تولد افراد که به میان می آید، برای هر ماه خصوصیاتی را با حدس و گمان مطرح می کنند؛ مثلاً فلانی متولد ماه مهر است، از لحاظ اخلاقی چه خصلتی دارد و دیگری در ماه اردیبهشت به دنیا آمده و دارای کدام خُلق و خوی و شیوه رفتاری است.

امّا سخن این نوشتار با حدس و احتمال همراه نیست؛ بلکه حکایت حقیقتی است که خودش نزدیک به یک قرن و پیش از او در قرون متمادی، پدران گرامی اش ملجأ مردم و مرجع اهل ایمان بوده اند.

میخواهم از متولّد غدیر: آیت الله حاج سیّد مهدی یثربی بگویم.

میخواهم بگویم تا در همه تقویم ها ثبت شود:

متولّد غدیر، یعنی برکت، یعنی ایمان، یعنی مؤمن حقیقی، یعنی همان که (طبق نقل شیخ صدوق أعلی الله مقامه در کتاب ارزشمند خصال ) در روایت امام باقر علیه السلام، اینگونه معرّفی شده: اَلْمُتَبَاذِلُونَ فِي وَلاَيَتِنَا اَلْمُتَحَابُّونَ فِي مَوَدَّتِنَا اَلْمُتَزَاوِرُونَ لِإِحْيَاءِ أَمْرِنَا إِنْ غَضِبُوا لَمْ يَظْلِمُوا وَ إِنْ رَضُوا لَمْ يُسْرِفُوا بَرَكَةٌ لِمَنْ جَاوَرُوا سِلْمٌ لِمَنْ خَالَطُوا؛

در راه ولایت اهل بیت علیهم السلام هر چه دارند نثار می‌کنند، دوستی شان با دیگران بر اساس مودّت اهل بیت شکل می گیرد، جلسات آنان برای إحیاء امر أهل بیت است،  قوای نفسانی خود از جمله غضب شان را مدیریت می کنند، برای همه اطرافیان و هم کیشان و همراهان شان مایه برکت هستند؛

او برکت بود، برای همه؛

 قبل از انقلاب و در کوران مبارزات، علاوه بر تلاش برای عمق بخشیدن به فکر و فرهنگ جامعه و تربیت انسان های معتقد و آگاه و متخلّق، از تندروی های بی حاصل یا گاه پر هزینه، دوری و در حد توانش از آنها نهی می کرد؛ و پس از انقلاب، انگشت اشاره اش،کسانی را در معرض رأی و انتخاب مردم قرار می داد که تمام توان و ظرفیت و دانش خود را برای حلّ مشکلات مردم و تأمین نیازهای آنان به کار گیرند.

هم تشویق اش برای حضور در میادین نبرد با دشمن بعثی، برکت بود و هم حضور دلگرم کننده اش در میان رزمندگان و هم کمک های متنوع خودش و حوزه تحت امرش به رزمندگان و ایثارگران دفاع مقدس؛ هم مشارکت و همراهی تسلّی بخش او در برنامه های شهدا برکت بود و هم همدلی با خانواده ها و بازماندگان آن عزیزان.

او برکت بود، چون انتخابش، انتقادش، ساختن اش، همه برای اجتماع دینی اثر خیر و ماندگار داشت؛ کافی است سرگذشت تأسیس مدرسه علمیه حضرت ولیّ عصر علیه السلام در قمصر و نیز ماجرای تبدیل میکده خیابان امیرکبیر به مسجد الحسین علیه السلام را بخوانید؛ از خوابگاه فیض کاشانی برای دانشجویان در کوی دانشگاه تهران، یا رضویه در مشهد مقدس رضوی، یا دانشگاه های معظم در منطقه کاشان، یا پروژه بزرگ انتقال آب به کاشان و شهرهای اطراف می گذرم، که به اعتراف مدیران و خدمتگزاران مباشر این طرح ها اگر فکر آینده نگر و پشتیبانی و حمایت معنوی آن سیّد جلیل القدر را با خود نداشت، راه به جایی نمی برد.

اینها یعنی آیت الله یثربی برکت بود…

و مگر می شود آنکه وجودش با غدیر و مولای غدیر پیوند خورده، برکت نباشد؟! مگر می توان متولد غدیر را جدا از صاحب غدیر تفسیر کرد و شخصیت او را به شرح نشست؟! مگر رسول گرامی نفرمود: اولیاء خدا راه رفتنشان بین مردم هم برکت است؟! مگر الگویی ارجمند، مانند فرزند غدیر و فرزند حسین بن علی، مهربانی و برکات اجدادش را در میان ما نشر نداد و با مهربانی نرفت؟

او نفس اش برکت بود، خانه اش برکت بود، حوزه اش و درس اش برکت بود؛ که گاه خودش می گفت بخاطر اشتغالات فراوان سیاسی و اجتماعی، قبل از تهجّد شبانه مطالعه و آمادگی درس را به انجام می رساند!

در شاگرد پروری هم سبکی داشت که منشاء برکات بود؛ خیل تربیت یافتگان و دانش آموختگان مکتب با برکت درسی و تربیتی او را در میان شهدای راه حق و فضیلت و سپس در بین ده ها امام جمعه و جماعت و مبلّغ و مدرّس حوزه و دانشگاه و قاضی و فعّال سیاسی اجتماعی و فرهنگی مشاهده  خواهید کرد، که البته بخشی از این محصول، متعلق به خواهران فاضل حوزوی است. آنگاه هر یک از اینان، خود در عرصه ای منشأ برکات و خدمت!

هشدارها، انذارها، تشویق ها، تیزبینی ها، تدبیر و آینده نگری های او هم برکت بود؛ گر چه در برخی موارد، طفلان راه و کم تجربه های دنیای سیاست یا ناواردان پیچ و خم های جاده اجتماع، آن تذکر ها و هشدارها را اهمیت نمی‌دادند یا متوجه نمی شدند.

او برکت بود؛رحلتش نیز در ماه برکت و رحمت الهی،یعنی رمضان المبارک بود؛ تشییع پیکر پاک او با جمعیتی مثال زدنی مواجه شد که در امتداد نیم قرن خدمت خالصانه و پر برکتش با او همراهی کردند و انگار گرمای بعد از ظهر ماه مهر کاشان با دهان روزه، مانعی بر سر راه آن جمعیت پر شکوه نبود!

چه بگویم از متولد غدیر و مهاجر رمضان؛ جز برکت و ایمان؟

او ایمان بود و برکت بود و برکات شخصیتی او، روز به روز بیشتر جلوه خواهد کرد و نسل‌های آینده را نیز بهره‌مند خواهد ساخت. و اهل اطلاع می‌دانند این سخن نه به گزاف و نه به اغراق گفته شد؛ تنها حکایتی مختصر بود از آنچه نویسنده می‌دانست و به برکت ارشاد و تعالیم همان استاد گرانقدر، راه به زیاده گویی و خلاف یا تملّق گویی نبرده و با اعتقاد بر کاغذ جاری ساخت.

سلام بر او روزی که با عشق مولای اهل ایمان و در روز اعلان ولایتش به این دنیا پا گذاشت و روزی که در ماه برکت و رحمت خداوند با عشق به بندگان خدا و کوله باری از عمل صالح و دلی پاک به دیدار معبود و موالیانش شتافت.

*شاگردی از خیل شاگردان او

لینک کوتاه : https://kashanonline.com/?p=3435

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 1
  1. با سلام . مرحوم آیت الله یثربی اهل سنت ها و اصالت ها ی کاشان بود. ایشان حدودا در تمام مسجدهای محله های قدیمی کاشان حضور یافته بود.
    لطفا گزارشی از محلات قدیمی و بافت قدیمی کاشان تهیه فرمایید. بافت قدیمی کاشان با توجه به ساخت و ساز ها در حال ویرانی است از کوچه های دروازه فین و کوچه نهُ چم ، تا گذر سرازیره میدان امیر پشت مشهد که نابود شده است. از دروازه اصفهان تا بازار کهن پانخل کاشان. از میدان ولی السلطان تا کوچه قدیمی مسجد سرو و گذر ملک آباد و گذر باباولی . چه انسان های با صفایی در اینجا زندگی می کرده اند .

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.