به گزارش کاشان آنلاین، پدرام فر، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کاشان در این مراسم هنر خوشنویسی را یکی از هنرهای اصیل دینی و اسلامی و بارزترین هنر در میان مسلمانان معرفی کرد و افزود: این پدیده یعنی خوشنویسی به عنوان زبان هنری مشترک در بین کشورهای مسلمان ارزش ویژهای داشته و دارد، چرا که زیباترین، بهترین و ارزشمندترین متون از جمله آیات و احادیث قرآن، سخنان بزرگان، اشعار و روایات را با خط خوش نشان میدهند.
وی ضمن معرفی هنر خوشنویسی به عنوان هنر اسلامی و نقش آن در زندگی، خط را به عنوان یکی از مهمترین شاخصههای هنر در دوران اسلامی برشمرد و اظهار داشت: در طول تاریخ هنر، خوشنویسی در بین ایرانیان ارزش و جایگاه خاصی داشته است و بر این اساس هر آنچه که مهم بوده و باید حفظ میشده را با هنر خوشنویسی و نگارش بر روی سفال، پارچه و فلز ترسیم کردهاند.
عضو شورای اسلامی کاشان با بیان اینکه کاشان خاستگاه هنر و تمدن و ارزشهای دینی است یادآور شد: امیدواریم این جشنواره ملی با حضور اساتید بزرگی جون استاد سعید کاظمی و استاد احمد خوشحساب همچون دورههای قبل به خوبی برگزار و شاهد اجرای پنجاهمین دوره این رویداد ملی نیز باشیم.
احمد خوش حساب، دبیر جشنواره «هل اتی» نیز با اشاره به جایگاه هنر خوشنویسی در کاشان، به صورت اجمالی به بیان بخشی از تاریخ پیدایش هنر خوشنویسی که از خط کوفی آغاز شد پرداخت و افزود: میرهبه الله کاشانی که شاگرد مولانا سلطانعلی مشهدی بود و همچنین میر معزالدین محمدحسینی کاشانی از جمله بزرگان کاشانیِ تاریخ خوشنویسی هستند.
رئیس انجمن خوشنویسان منطقه کاشان با بیان اینکه دو سالانه ملی خوشنویسی «هل اتی» افتخار کاشان و هنرمندان کاشانی است گفت:حمایت مسئولین از هنر خوشنویسی و هنرمندان علاوه بر دلگرمی آنها، باعث اعتلای این هنر نیز میشود.
احمد خوشحساب از هنر خوشنویسی به عنوان یکی از هنرهای اسلامی ایرانی نام برد و گفت: خوشنویسی هنر پاک و اصیلی است که کتابت آیات الهی، احادیث و اشعار شاعران از افتخارات این هنر است.
وی با اشاره به آغاز فعالیت جشنواره دوسالانه خوشنویسی «هل اتی» گفت: این جشنواره تا به امروز فراز و فرودهای بسیاری داشته است، اما به هر طریقی با حمایت مسئولین و با همراهی هنرمندان حفظ و برگزار شده است.
رئیس انجمن خوشنویسان منطقه کاشان و دبیر پنجمین دو سالانه ملی خوشنویسی«هل اتی» این رویداد را افتخار کاشان و هنرمندان کاشانی دانست و ابراز امیدواری کرد، پنجمین جشنواره با حمایت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان همچون دورههای گذشته در سطح کمی و کیفی بالایی اجرا شود.
فرجی،سرپرست سازمان فرهنگی،اجتماعی، ورزشی شهرداری کاشان نیز با اشاره به لزوم برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری، رویکرد پنجمین دو سالانه ملی خوشنویسی«هل اتی» را افزون بر ایجاد تعامل بین هنرمندان، حرکتی برای تعالی این رشته هنری دانست و افزود: این رویداد برگرفته از سوره مبارکه انسان و مصداق هَلْ أَتى عَلَى الْإِنْسانِ حِينٌ مِنَ الدَّهْرِ…در سالی که کاشان مزین است به نام پایتختی نهجالبلاغه ایران پیرامون قرآن و عترت، ایثار و شهادت و گفتمان انقلاب اسلامی اجرا میشود.
وی با بیان اینکه این برنامه میتواند نقش اثرگذاری در شناساندن بهتر ظرفیتهای فرهنگی و هنری کاشان ایفا کند گفت: توجه به ظرفیتهای ارزشمند فرهنگی و هنری به ویژه خوشنویسی در منطقه کاشان، ایجاد بستر مناسب برای معرفی استعدادهای مختلف هنری از جمله خوشنویسی از مهمترین اهداف این رویداد است.
رئیس ستاد برگزاری پنجمین دوسالانه ملی خوشنویسی«هل اتی» افزود: در پی انتصاب استاد احمد خوشحساب به عنوان دبیر این جشنواره، پنجمین دو سالانه خوشنویسی با انتشار فراخوان و دعوت از هنرمندان سراسر کشور آغاز به کار خواهد کرد و هنرمندان تا ۲۵ شهریور ماه فرصت دارند با ارسال آثار در این دوسالانه شرکت کنند و امیدواریم با توجه به برنامهریزیهای انجام شده این رخداد همچون ادوار گذشته با شکوه برگزار شود.