به گزارش کاشان آنلاین، این آیین با حضور علی خطیبی” معاون اداری مالی وزارت علوم” و همچنین شماری از مسئولان اجرایی و شهری کاشان برگزار شد و زراعت جایگاه و عنوان حقوق خود در رأس دانشگاه کاشان را به چهره ای سپرد که در اوایل دولت یازدهم همین عناوین را از او تحویل گرفته بود.
آنچه در ادامه می خوانید مهم ترین بخش از گفته های سخنرانان این آیین است.
خسروی “مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه کاشان” :
دکتر زراعت در دانشگاه کاشان مسئول پیگیری بود. از نظر من که ۱۰ سال است با دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها ارتباط دارم، تعاملات ایشان با دفتر عالی بود. باید از تجربات ایشان استفاده کرد. دکتر زراعت از نظر شخصیت علمی جزو ذخایر کشور هستند.
تغییر مدیریت ها و تحویل دادن میز مسئولیت ها،مانند مسابقه دو امدادی است که دونده ها چوبی را به یکدیگر می سپارند.
علی محمد الماسی “مدیرعامل بنیاد حامیان دانشگاه کاشان” :
دانشگاه کاشان با ۹۵۲۰ دانشجو، متعلق به فرد و شخص خاصی نیست، بلکه یک سرمایه مردمی است. ایجاد بنیاد حامیان دانشگاه سالها قبل پیشنهاد دکتر زراعت بود. در همه ادوار دانشگاه کاشان مدیران مختلف به انحاء متفاوت به موضوع جلب کمک خیرین برای توسعه دانشگاه یاری رسانده اند. دکتر زراعت در بخش جذب خیرین برای دانشگاه خود رأسأ اهل پیگیری بودند.
آیت الله سلیمانی” امام جمعه کاشان” :
دکتر زراعت مدیری است که علم و ایمان را با هم دارد. مدیریت ایشان در دانشگاه کاشان درخشان بود. ارتباط دانشگاه با مردم و مردم با دانشگاه و همچنین جلب مشارکت مردم برای سهیم شدن در توسعه دانشگاه موضوعات مهمی است. مدیران جدید برای قبلی ها جا باز کنند تا قبلی ها از عرصه دور نشوند چون تجربه دارند.این رهنمود قرآن است.
امتیاز دانشگاه کاشان این است که همه مدیران قبلی در این مجموعه مورد احترام اند.
عباس زراعت “رییس پیشین دانشگاه کاشان” :
انتخاب ریس جدید برای دانشگاه کاشان، بهترین انتخاب بود. دکتر کتابی قبلا اینجا مدیر بوده و صاحب تجربه است و پیچیدگی ها و سختی های کار در این دانشگاه بزرگ و ملی را می شناسد. تجربه، شناخت شهر و ارتباط با مسئولین از ویژگی های ایشان است که می توان در مدیریت دانشگاه به کمک بیاید.
جذب خیرین برای دانشگاه از سال ۶۹، دغدغه من در دانشگاه بود و بحمدلله سال ۷۳ بنیاد خیرین دانشگاه راه اندازی شد و اکنون در بیش از ۵۰ دانشگاه کشور این الگو یعنی بنیاد خیرین برقرار شده. دوره اعتلای دانشگاه در بخش جذب خیرین زمان آقای ساداتی نژاد بود.
خوشحالم که طی ۸ سال اخیر، ۲۰ پروژه خیرساز در دانشگاه کاشان اجرا و ۱۰ پروژه نیز در حال احداث است. از خیرین ارجمند تقاضامندم، همانگونه که یاری گر ما بودند، آقای کتابی را هم مساعدت کنند. قرارگرفتن دانشگاه کاشان در میان ۱۰ دانشگاه برتر ایران و حضور در جمع ۲۰۰ دانشگاه جهان افتخار دیگری برای کاشان و این مجموعه بزرگ علمی است.
علی خطیبی “معاون اداری مالی وزارت علوم” :
دانشگاه باید گره گشای صنعت و مشکلات جامعه باشد. تولید ثروت از راه تحقیق و پژوهش باید در دستور کار دانشگاهها باشد. به عنوان مثال دانشگاه باید بتواند با استفاده از امر تحقیق و بررسی، ثروت و پتانسیل های طبیعی منطقه ای مانند کویر کاشان را به فناوری تبدیل کند. دولت و وزارت علوم برای مشارکت در این امر حتما آمادگی دارند.
حقیقت این است که خیرین تاکنون بیش از توقع ما به دانشگاهها کمک کرده اند.سوال این است که سهم دانشگاه در کمک به توسعه جامعه کجاست؟ حقیقت این است که ما به جامعه بدهکاریم. در بخش توسعه خوابگاههای دانشجویی ما این قول را میدهیم که در قبال ادای سهم ۵۰ درصدی خیرین، ما نیز ۵۰ درصد مابقی را تقبل کنیم.
کاشان مرکز استان نیست اما دانشگاه این شهر، جزو دانشگاههای برتر کشور است و این خود برای کاشان یک فرصت محسوب می شود.
عباس کتابی” رییس دانشگاه کاشان” :
دانشگاه پیشرو باید با مسائل جامعه درگیر باشد. ارتباط با صنعت، با جامعه، حل مسائل اجتماعی، تربیت فرهنگی و اخلاقی دانشجویان و انتقال هویت ایرانی- اسلامی، تقویت خودباوری و ایجاد نشاط و سرزندگی در بین دانشجویان از جمله مهم ترین وظایف دانشگاه است.
ما در کاشان صاحب یک پارک علم و فناوری هستیم که آن هم زیر نظر پارک علم و فناورزی اصفهان است. دولت و وزارت مقرر کرده اند که در هر استان یک پارک فعال باشد، اما تقاضای من از وزارتخانه علوم این است چون نظر به اهمیت شهر کاشان و از آنجایی که رهبری برای استان دو نماینده مقرر کرده اند، استان هم دو پارک علم و فناوری داشته باشد.