تاریخ : پنج شنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳ 16 ربيع أول 1446 Thursday, 19 September , 2024
0

آیت الله یثربی: اگر نیت و هدفی در زندگی نباشد، اجر و پاداشی بر آن مترتب نخواهد بود

  • کد خبر : 4861
  • ۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۲
آیت الله یثربی: اگر نیت و هدفی در زندگی نباشد، اجر و پاداشی بر آن مترتب نخواهد بود

فقیه برجسته حوزه علمیه قم، روز ششم بهمن در فراز پایانی درس خارج فقه خود و در ادامه شرح نامه حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام به امام حسن و امام حسین علیهماالسلام و در توضیح فراز «وَ اعْمَلَا للأجْرِ/ برای اجر و پاداش عمل کنید» گفتند: باید از روزمرگی و بیهودگی در زندگی پرهیز داشته باشیم و طبق بیان قرآن کریم «أَفَحَسِبتُم أَنَّمَا خَلَقنَكُم عَبَثا وَأَنَّكُم إِلَينَا لَا تُرجَعُونَ» زندگی را عبث نگیریم و مراحل مختلف زندگی چون خورد، خواب و اشتغالات دیگر، ما را غافل نکند و روزها و شب‌ها را بیهوده سپری نکنیم.

به گزارش کاشان آنلاین،حضرت آیت الله یثربی افزودند: به تعبیر قرآن‌کریم «أَنَّمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِينَةٌ وَتَفَاخُرٌ بَيْنَكُمْ وَتَكَاثُرٌ فِي الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ/ انسان در کودکی گرفتار لهو و لعب، در جوانی به دنبال زینت و سپس در بزرگ‌سالی مشغول تکثیر در اموال و اولاد می‌شود» و ناگهان هم بانگی برآمد و خواجه مرد. آخر این زندگی چیست؟! و چه نتیجه‌ای از این زندگی حاصل می‌شود؟

استاد دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، سپس با بیان این که بنابراین فرمایش امیرالمومنین علیه‌السلام «اعمال را برای رسیدن به پاداش قرار دهید» یادآور شدند: منظور از این فرمایش حضرت،یعنی جهت‌دادن به امور و هدف‌دار بودن زندگی و در واقع به جا‌آوردن امور روزمره با هدف و نیت خیر و تنها به دنبال گذران زندگی نباشیم. اگر نیت و هدفی در زندگی نباشد، اجر و پاداشی بر آن مترتب نخواهد بود.

ایشان با تاکید بر این که، نفس در سایه تربیت به مراتب عالی صعود می‌کند و اعمال و رفتار شایسته از انسان صادر می‌شود خاطرنشان کردند: قرآن کریم آثار فراوانی برای اعمال صالح برشمرده است، از جمله: «الَّذِينَ آمَنُواْ وَعَمِلُواْ الصَّالِحَاتِ طُوبَى لَهُمْ وَحُسْنُ مَآبٍ»: سعادت و حسن عاقبت،«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ كَانَتْ لَهُمْ جَنَّاتُ الْفِرْدَوْسِ»: بهشت،«فَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ»: رزق و روزی دنیوی و اخروی،«وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَنُكَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ»: مغفرت و آمرزش گناهان و «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّ»: محبوب شدن در میان مردم.

معظم له در ادامه با اشاره به این که کیفت عمل مهم است نه کمیت و مقدار آن، خاطرنشان کردند: چه بسا گاهی فردی دائم در حال نماز است و روزها روزه می‌گیرد و شب‌ها عبادت می‌کند یعنی کمیت عمل بالا است اما کیفیت ندارد و به نتیجه‌ای نمی‌رسد و گاهی یک نفر با یک «یا الله» توجه به مبداء دارد و با همان یک جمله به نتیجه می‌رسد.

به بیان حضرت آیت الله یثربی، همچنین گاهی یک عمل کوچک بد، طوفان و آشوبی در جامعه به پا خواهد کرد. عمل باید با نیت همراه باشد و عمل روح داشته باشد و نیت خیر همان روح عمل است. مبنای عمل نباید به دست آوردن قدرت و ثروت و اهداف شر باشد.

فقیه برجسته حوزه علمیه قم همچنین با تاکید بر این که اعمال خیر مراتب دارد افزودند: این اعمال گاهی محدود به نجات خود شخص و خانواده او است و گاهی هم ناظر به نجات جامعه و مردم است و هدف و نیت بلندی در نیت عمل خیر نهفته است.

استاد دروس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم با بیان این که به هرحال نفس را باید تربیت کرد و ازرش و قیمت نفس فقط بهشت است یادآور شدند: ما در حال از دست دادن سرمایه عمر هستیم و باید در قبال از دست دادن سرمایه عمر بهایی بگیریم و ثمن نفس جنت است و به کمتر از آن نباید راضی شد.

معظم له ادامه دادند: خداوند همت‌های بلند و کارهای بزرگ و ارزشمند را دوست می‌دارد و کارهای سفله و کوچک به خصوص اگر شر باشد را مکروه و ناپسند می‌دارد، بنابراین ان شاءالله باید اعمال ما دارای نیت‌های خیر و اهداف عالی باشد.

لینک کوتاه : https://kashanonline.com/?p=4861

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.