به گزارش کاشان آنلاین، در این آیین که معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، شیخ آسیف عضو شورای جهانی صنایع دستی، مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان و شماری از مسئولان محلی کاشان حضور داشتند، از چند فعال و بافنده پیشکسوت و جوان حوزه مخمل بافی،زری بافی، گلیم بافی، زیلوبافی و شعربافی با اهدای لوح، تقدیر شد.
مریم جلالی دهکردی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در این مراسم در سخنانی با ابراز خوشوقتی از کسب عنوان جهانی شهر نساجی سنتی توسط کاشان گفت: سهم ویژه این افتخار، مرهون سرپنجه های هنرآفرین مردان و زنان خلاق و سختکوشِ جفرافیای فرهنگی کاشان در عرصه تولید منسوجاتِ ارزشمند است.
وی با تمجید از تلاش و کوشش هنرمندان خلاق کاشان در تولید منسوجات سنتی یادآور شد: خلق هنر با تار و پود عشق و ایمان، می تواند پشتوانه و اندوخته ما در دیپلماسی سیاسی را هم تامین کند.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، کاشان را شهر سفالینههای زیبا و کاشیهای زرین فام و هفت رنگ دانست و افزود: کاشان با هنرمندی خلاقانه جوانان و پیشکسوتان سختکوشش در بافت زری و زیلو و مخمل، نامی دیگر از خود به جهان صادر کرد.
جلالی دهکردی با تاکید بر اینکه جهان اکنون باید به کاشان و مردم هنرمندش بیش از پیش افتخار کند گفت: تاریخ و هویت تمدنی کاشان از امروز غنیتر و با پتانسیل فرهنگی بیشتری به جهان معرفی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه اعطای لوح جهانی شهر منسوجات سنتی پایان کار برای کاشان نیست افزود: رونق اقتصاد و معیشت هنرمندان حوزه منسوجات سنتی، مسئله مهمی است که از امروز مسئولان باید بدان توجه کنند.
همچنین شیخ آصف، عضو شورای جهانی نساجی سنتی هم در این مراسم گفت: وقتی برای نخستین بار به کاشان آمدم عاشق این شهر تاریخی شدم چون چنین معماری باشکوهی را هیچ وقت ندیده بودم.
وی از همه احیاگران خانه های تاریخی و معماری کاشان برای زنده کردن این معماری خلاق تشکر کرد و یادآور شد:در کنار این معماری، حضور ما در این منطقه زمینه ثبت این شهر به عنوان «کاشان،شهر جهانی نساجی» را تقویت کرد.
عضو شورای جهانی نساجی سنتی صنایع دستی ادامه داد: باید صنایع دستی را برای نسل آینده حفظ کنیم،ثبت کاشان به عنوان شهر جهانی نساجی گام نخست برای تولید محصول کیفی در سطح گسترده و عرضه به جهان است.
شیخ آصف ادامه داد: روز گذشته فرماندار کاشان لقب شهروند افتخاری را به من اهدا کرد و مسوولیت من برای حمایت از هنرمندان این منطقه بیشتر شده،به عنوان برادر شما از کشور هندوستان آمادگی لازم برای حمایت از شما در طراحی،تولید و عرضه محصولات صنایع نساجی هستیم.
در بخشهای دیگری از این جشن، محققیان سرپرست اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان و دانایینیا رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان کاشان در سخنانی با تبریک و ارجداشت اعطای عنوان شهر جهانی نساجی سنتی به کاشان، این عنوان را برازنده شهر تاریخی و فرهنگی شهرِ کاشی و گلاب عنوان کردند و آن را مرهون تلاشگران و فعالان و بافندگان حوزه منسوجات سنتی از قبیل زری، زیلو، مخمل و شعربافی دانستند.
معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، روز دوشنبه برای شرکت در آیین نکوداشت “کاشان، شهر نساجی” و افتتاح خانه نساجی سنتی محتشمی با شیخ آسیف، ارزیاب شورای جهانی نساجی صنایع دستی از کشور هند و الفارسی از کشور عمان به کاشان سفر کردند.
خانه قاجاری- نساجی سنتی محتشمی- به عنوان موزه زنده و مرکز آموزش به همت بخش خصوصی راه اندازی شده تا با فروشگاه صنایع دستی، کافه، عکاسخانه، کارگاههای آموزش رنگرزی، چله پیچی، بافت انواع پارچه، گلیم، جاجیم، قالی بافی، خیاط خانه و طراحی پارچه و لباس به ترویجصنایع دستی بپردازد.
شامگاه دوشنبه همچنین، پس از پایان جشن رونمایی از لوح «کاشان،شهر جهانی نساجی سنتی»، بوستان ملت کاشان در حاشیۀ محور تاریخی علوی به نام «بوستان نساجی» نامگذاری شد.